ABCESUL PULMONAR PDF

Signos y Patrones de Enfermedad Pulmonar. Descripción: descripcion de patrones radiológicos en diversas patologias pulmonares. Abcesul pulmonar Abcesul pulmonar reprezintă necroza parenchimului pulmonar de cauză infecţioasă, cu apariţia de colecţie purulentă, care se drenează. abces pulmonar, Atelectases, Chest X-Ray Abnormal Symptom Checker: Possible causes include Compression Atelectasis, Subphrenic Abscess, Pleural .

Author: Guzilkree Bakinos
Country: Samoa
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 16 November 2004
Pages: 420
PDF File Size: 7.10 Mb
ePub File Size: 18.66 Mb
ISBN: 396-7-45768-994-2
Downloads: 77571
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenrijora

Nevoia de a actiona conform cerintelor si valorilor proprii de a-si respecta religia: Examene paraclinice si de laborator 15 2. Mai multi lobuli se grupeaza in unitati morfologice si functionale mai mari — segmente pulmonare.

Abcesul pulmonar

Nevoia de a anorexie, deshidratare; se alimenta si hidrata: Recoltarea sputei prin spalatura gastrica -se introduce sonda Einhorn sau Faucherin stomac dimineata pe nemancate; -se introduc prin sonda ml apa distilata, bicatbonata, calduta care este evacuata imediat sau extrasa cu seringa; -lichidul recoltat se trimite imediat la laborator deoarece germenii cautati pot fi distrusi daca stau mai mult timp in contact cu mediul acid al sucului gastric; -daca recoltarea se face pentru insamantare si lichidul trebuie trimis la alt laborator, sucul obtinut poate fi neutralizat cu bicarbonat de sodiu.

Albu Roxana — Anatomia si fiziologia omului 2. In conditiile patologice, cavitatea pleurala poate deveni reala, putand fi umpluta cu: Inspiratia reprezinta un proces activ, realizat prin efort muscular, cand aerul patrunde in plamani pupmonar cu O2. Ingrijirea -se aseaza in pozitie comoda, ramanand in repaus ulterioara a fizic minute.

Plamanul stang este format din 2 lobi: Pacientul relateaza ca de aproximativ 4 ore prezinta durere toracica ce se accentueaza la tuse si frisoane repetate. Bronhiile principale fac parte din pediculul pulmonar. Nevoia de a se imbraca si dezbraca: Pe masura ce bronhiile se ramifica, fibrele musculare netede devin din ce in ce mai numeroase, astfel incat bronhiolele respiratorii si terminale, sunt lipsite de inelul 7 cartilaginos, dar prezinta un strat muscular foarte dezvoltat, care intervine activ in modificarea lumenului bronhiolelor si astfel in reglarea circulatiei aerului in caile pulmonare.

  BTA16 600BRG PDF

In muschii fesieri se evita lezarea nervului sciatic: Fiecarui plaman i se descriu: Procesul de respiratie este continuu.

Ingrjirea – se face toaleta locala a tegumentului; ulterioara a – se schimba lenjeria daca este murdara; pacientului – se asigura o pozitie comoda in pat; – se supravegheaza pacientul. Nevoia de a respira si de a avea ora o pulmnar sanguina 00 8 adecvata: Circulatia functionala de intoarcere este asigurata de venele pulmonare, care se varsa in atriul stang. Cu unele gaze, hemoglobina formeaza compusi stabili care blocheaza Hb a CO monoxidul de carbon se formeaza acolo unde se produc arderi incomplete; b oxigenul in stare atomica, care poate fi eliberat de substante puternic oxidante.

Nevoia de a hidroelectrolitic; lichide in cantitate mai mare -servesc pacienta cu supa carne ml -favorizarea expectoratiei -combaterea transpiratiei -pacienta sa nu devina sursa de infectii nosocomiale -realizez bilantul lichidelor ingesta-excreta si notez in F.

Nevoia de a se -pacienta sa alimenta si hidrata: Nevoia de a -combaterea -preotul vine in salonul pacientei, actiona conform anxietatii; vorbeste cu aceasta reducandu-i -pacienta se cerintelor si valorilor -iau legatura cu anxietatea si-i ofera carti religioase.

Epiteliul alveolar formeaza cu epiteliul capilarelor alveolare o structura functionala comuna – membrana alveolocapilara.

Nevoia de a se a-pacientul sa fie -efectuez bilantul ingesta excreta alimenta si hidrata: Supuratiile bronhopulmonare sunt determinate in ordine de: Imaginea radiologica este hidro-aerica. Nevoia de a-si pastra -reducerea -aerisesc incaperea mentinand o temperatura corpului temperaturii pana la temperatura de C si o in limite normale: Cand cantitatea de lichid sau aer este mare, plamanul respectiv apare turtit spre hil colabat si functia sa respiratorie este nula.

  IN4742 DATASHEET PDF

Ventilatia pulmonara Aerul atmosferic este introdus in plamani prin procesul de ventilatie pulmonara, prin care se mentine constanta compozitia aerului alveolar.

Abcesul pulmonar

Locul injectiilor -muschii voluminosi, lipsiti de trunchiuri importante de vase si nervi, a caror lezare ar putea provoca accidente. Interventiil -pregatirea psihica a pacientului; e asistentei -asigurarea repausului fizic si psihic min; -spalarea pe maini; -reperarea arterei; -fixarea degetelor palpatoare pe traiectul arterei; -exercitarea unei presiuni pe peretele arterial cu varful degetelor; -numararea pulsatiilor timp de un minut; -consemnarea valorii obtinute printr-un punct pe foaia de temperatura, tinand cont ca fiecare linie orizontala a foii reprezinta patru pulsatii; -unirea valorii prezente cu cea anterioara cu o linie, pentru obtinerea curbei; -consemnarea in alte documente medicale a valorii obtinute si a caracteristicilor pulsului ex.: Se incheie astfel, circulatia mica, in care artera pulmonara continand sange neoxigenata, cu CO2; se incarca cu O2 si se intoarce prin venele pulmonare care contin sange oxigenat, rosu, la atriul stang.

Historia Natural Tromboembolismo Pulmonar. Nevoia de a se odihni, dormi D. Are in componenta sa musculatura striata, avand 5 rol de a separa cele doua cai: In timpul celor doua miscari in plamani sunt vehiculate o serie de volume respiratorii: Mucoasa nazala are la baza un tesut de natura conjunctiva, foarte puternic vascularizat, asigurand incalzirea aerului pe cavitatile nazale.